populaire game beurzen in Europa in 2023

Gamen is een van de meest populaire vormen van entertainment in de wereld. Volgens het rapport van Newzoo, een marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in games, zal de wereldwijde game-industrie in 2023 meer dan 200 miljard dollar waard zijn. Europa is een van de belangrijkste markten voor games, met meer dan 400 miljoen gamers en meer dan 20 miljard dollar aan omzet in 2020.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, innovaties en ontwikkelingen in de game-industrie, zijn er veel beurzen die georganiseerd worden in Europa. Deze beurzen bieden een unieke kans voor gamers om de nieuwste games te spelen, voor ontwikkelaars om hun creaties te tonen en voor uitgevers om hun producten te promoten. In dit artikel zullen we enkele van de populairste game beurzen in Europa bespreken die gepland zijn voor 2023.

Een van de grootste en bekendste game beurzen in Europa is Gamescom, die elk jaar plaatsvindt in Keulen, Duitsland. Gamescom trekt meer dan 370.000 bezoekers en meer dan 1000 exposanten uit meer dan 50 landen. Gamescom biedt een breed scala aan activiteiten, zoals een entertainment area, een business area, een cosplay village, een indie arena booth, een retro gaming area en een devcom conference. Gamescom is ook bekend om zijn spectaculaire opening night live show, waar de grootste aankondigingen en trailers worden onthuld. Gamescom 2023 zal plaatsvinden van 22 tot 26 augustus.

Een andere belangrijke game beurs in Europa is Paris Games Week, die elk jaar plaatsvindt in Parijs, Frankrijk. Paris Games Week trekt meer dan 300.000 bezoekers en meer dan 200 exposanten uit meer dan 30 landen. Paris Games Week biedt een gevarieerd programma, zoals een esport zone, een family zone, een virtual reality zone, een retro gaming zone en een PGW conference. Paris Games Week is ook bekend om zijn prestigieuze awards ceremony, waar de beste games van het jaar worden bekroond. Paris Games Week 2023 zal plaatsvinden van 1 tot 5 november.

Een andere populaire game beurs in Europa is EGX, die elk jaar plaatsvindt in Londen, Verenigd Koninkrijk. EGX trekt meer dan 80.000 bezoekers en meer dan 250 exposanten uit meer dan 20 landen. EGX biedt een rijk aanbod aan activiteiten, zoals een playable area, een developer sessions area, een leftfield collection area, een tabletop gaming area en een EGX Rezzed conference. EGX is ook bekend om zijn levendige community sfeer, waar gamers elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen spelen. EGX 2023 zal plaatsvinden van 21 tot 24 september.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele game beurzen die georganiseerd worden in Europa. Er zijn nog veel meer beurzen die interessant kunnen zijn voor gamers, zoals DreamHack, Games Industry Biz Live: The Indie Festival, Nordic Game Conference en vele anderen. Deze beurzen zijn niet alleen leuk en leerzaam, maar ook belangrijk voor de groei en diversiteit van de game-industrie in Europa.