flipperkast bouwen

virtuele flipperkast – zelf bouwen of nieuw kopen ?

Een flipperkast is een spannend en uitdagend spel dat veel vaardigheid en geluk vereist. Het is ook een prachtig stukje techniek dat veel onderdelen en systemen bevat die samenwerken om een meeslepende ervaring te creëren. Maar het bouwen van je eigen flipperkast is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel redenen waarom je beter een flippatronic flipperkast kunt kopen dan er zelf een te bouwen.

de belangrijkste redenen om niet zelf te bouwen :

 • Tijd. Het bouwen van een flipperkast kost veel tijd en geduld. Je moet een ontwerp maken, materialen verzamelen, onderdelen bestellen, elektronica aansluiten, software programmeren, testen en debuggen. Dit kan maanden of zelfs jaren duren, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en beschikbaarheid. Een flippatronic flipperkast daarentegen is al klaar voor gebruik. Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten en te genieten van de duizenden flipperkasten die je kunt spelen¹².
 • Kosten. Het bouwen van een flipperkast is niet goedkoop. Je hebt veel materialen en onderdelen nodig, zoals hout, metaal, verf, verlichting, solenoïdes, transducers, schermen, speakers, knoppen, plunjers, gyroscopen, sirenes en nog veel meer¹. Bovendien heb je ook gereedschap en apparatuur nodig om alles te snijden, boren, solderen en monteren. Al deze kosten kunnen snel oplopen tot duizenden euro’s. Een flippatronic flipperkast daarentegen is veel voordeliger. Je kunt er al een kopen voor minder dan 7000 euro¹², inclusief verzending, garantie en service². Bovendien krijg je ook toegang tot een enorme bibliotheek van flipperkasten die je gratis kunt downloaden en spelen¹².
 • Kwaliteit. Het bouwen van een flipperkast vereist veel vakmanschap en precisie. Je moet ervoor zorgen dat alles goed past, werkt en er goed uitziet. Je moet ook rekening houden met de veiligheid en betrouwbaarheid van je flipperkast, vooral als het gaat om de elektrische bedrading en componenten. Een kleine fout of storing kan leiden tot schade of letsel. Een flippatronic flipperkast daarentegen is gemaakt door professionals die jarenlange ervaring hebben in het ontwerpen en produceren van virtuele flipperkasten¹². Ze gebruiken alleen hoogwaardige materialen en onderdelen die voldoen aan de Europese normen². Ze testen ook elke flipperkast grondig voordat ze hem verzenden om ervoor te zorgen dat hij perfect werkt².
 • Prestaties. Het bouwen van een flipperkast is niet alleen een kwestie van het samenstellen van onderdelen. Je moet ook de software programmeren die de flipperkast aanstuurt en de spellen draait. Dit kan erg complex en tijdrovend zijn, vooral als je geen ervaring hebt met coderen of emuleren. Je moet ook rekening houden met de compatibiliteit en optimalisatie van de software met de hardware die je gebruikt. Een flippatronic flipperkast daarentegen heeft al een krachtige computer ingebouwd die speciaal is afgestemd op het draaien van virtuele flipperkasten¹². Hij heeft ook een 49 inch 4K UHD speelveld met 120 Hz verversingssnelheid¹², wat zorgt voor kristalheldere beelden en vloeiende animaties. Bovendien heeft hij ook een volledige force feedback, transducers, sirenes, een 4e topper scherm, spel gestuurde ambient LED, ultrageluid met eersteklas subwoofer systeem en gyroscopische sensoren¹², die allemaal bijdragen aan een realistische en meeslepende flipperervaring.

Samengevat, er zijn veel voordelen om een flippatronic flipperkast te kopen in plaats van er zelf een te bouwen. Je bespaart tijd, geld en moeite, en je krijgt een flipperkast van hoge kwaliteit en prestaties die je meteen kunt spelen en waarmee je je nooit zult vervelen. Een flippatronic flipperkast is de beste virtuele flipperkast die je kunt vinden op de markt¹². Als je een echte flipperliefhebber bent, dan is dit de flipperkast voor jou.

Bron: Gesprek met Bing, 6/12/2023
(1) virtuele flipperkast 49″ 4K UHD FFB SSF 4 SCHERMEN flippatronic. https://madeforarcade.nl/product/virtuele-flipperkast-monster-49-inch-4k-uhd-ffb-ssf-4-schermen-120-hz/.
(2) virtuele flipperkasten met 49k UHD-schermen en force feedback. https://madeforarcade.com/nl/product-category/virtual-pinball-machines-with-49k-uhd-screens-and-force-feedback/.
(3) Flipperkasten Te Koop | 2dehands. https://www.2dehands.be/l/verzamelen/automaten-flipperkasten/.
(4) De beste flipperkast te koop bij Caféspelen Vlaeminck. https://www.cafespelenvlaeminck.be/nl/flipperkast-te-koop.
(5) PinTronic | Flipperkast en printplaat herstellingen. https://pintronic.be/.

virtuele flipperkast

virtuele flipperkast

virtuale flipperkast

honderden flipper games – altijd nieuw

De virtuele flipperkast heeft enorm veel voordelen ten opzichte van de oude traditionele kasten. Zo is de techniek enorm stabiel en hoef je je dus niet druk te maken over (mechanische) storingen, maar er zijn veel meer voordelen. In 1 behuizing kun je bijvoorbeeld wel 2.000 flipperkasten vinden en zo heb je altijd de mooiste flipperspelen zonder extra investeringen.

Virtuele kasten hebben betere graphics, beter geluid, meer opties, zijn goedkoper en geven veel langer speelplezier dan de oude mechanische kasten. Door de force-feedback opties voel je de spelelementen in je vingers, je buik en je hele lichaam. Met de ambient spel gestuurde omgevingsverlichting wordt de hele ruimte onderdeel van je spel.

ontzettend uitgebreide flipperkasten

zoveel flipper opties :

 • vandaalbestendige full-size kasten
 • metalen hamerslag lock-bar
 • verstelbare hamerslag poten
 • met muntproever – speel gratis of met munten
 • Ultra hoge resolutie ( 49″ UHD speelveld)
 • krachtig audio systeem met subwoofer
 • rumble motor force feedback
 • solenoid flipper / bumper force feedback
 • analoog naar digitale Williams style plunger
 • 32″ HD back-glass monitor
 • spel gestuurde onderkast verlichting
 • spel gestuurde zijpaneel verlichting
 • spel gestuurde full color LED bars
 • 16″ kleuren DMD voor scores en spelverhaal
 • honderden tot duizenden games per flipperkast
 • uitgebreide high-score tables en challenge modes
 • gepersonaliseerde bestickering / artwork
 • speaker kleuren ringen
 • en nog tientallen andere zaken

opties varieren per type flipper kast.

back flipper

bekijk onze flipperkasten op youtube

Maxime BONNET
Maxime BONNET
2023-09-09
Tout est parfait. De la commande à la réception. Suivi parfait. Équipe professionnelle réactive et rassurante. A bientôt pour de nouvelles commande. Merci madeforarcade.
regis daube
regis daube
2023-09-07
La prise de contact est simple et rapide. Patron a l'écoute du client et connaît ce qu il vend. La machine achetée tourne parfaitement et ne présente aucuns défauts d utilisation ou de construction. Il y en a pour toutes les bourses. Complètement dans mes attentes, le son de qualite et le monnayeur est un plus dans ma recherche de la nostalgie.
Davy
Davy
2023-08-23
Een mini claw besteld en in slechts 2 werkdagen geleverd zonder beschadigingen! Altijd vriendelijk geholpen geweest op mijn vragen, zelfs 's avonds laat en in het weekend. Duidelijke handleidingen aanwezig. Ze hebben ook een showroom waar je eventueel de toestellen kunt uittesten. Zeker een aanrader als je buitenlandse grijpkasten wilt kopen zonder gedoe met douane & hoge verzendkosten, koop het lekker lokaal bij made for arcade! Een onderneming vol met ambitie, doe zo verder!
Giuseppe Dilonardo
Giuseppe Dilonardo
2023-08-07
We have ordered a 4K virtual pinball machine with 4 screens. Everything went perfectly, each contact with the team was quick and conclusive. Pinball has arrived to us in Switzerland. We chose to take a local carrier as it seemed easier for everyone. The pinball machine is fantastic and we don't regret our purchase. It's a pity that we can't modify the parameters of the tables (encrypted files). We definitely recommend Madeforarcade for any purchase.
Martin Schneider
Martin Schneider
2023-08-02
Freundliches Kompetentes Team, tolle Maschinen und gute Preise
Sofie Lappas
Sofie Lappas
2023-07-07
Liten och smidig klomaskin, alla funktioner man skulle kunna tänka sig finns där! Robust, byggd i metall och glas. Älskar min klomaskin!
RINUS DUIN
RINUS DUIN
2023-03-16
supergave wallmount besteld by made for arcade. Gaan hem zelf een klein beetje aanpassen maar top geleverd in houten pallet.
Can Uslu
Can Uslu
2023-03-09
Very professional interaction, I ordered a bar-top machine and it arrived with no issues. Very high quality product, which will cut into my reading and TV time :) but my sons will love it and I can show them games I grew up with!!
Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top