virtuele flipperkast – zelf bouwen of nieuw kopen ?

Een flipperkast is een spannend en uitdagend spel dat veel vaardigheid en geluk vereist. Het is ook een prachtig stukje techniek dat veel onderdelen en systemen bevat die samenwerken om een meeslepende ervaring te creëren. Maar het bouwen van je eigen flipperkast is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel redenen waarom je beter een flippatronic flipperkast kunt kopen dan er zelf een te bouwen.

de belangrijkste redenen om niet zelf te bouwen :

  • Tijd. Het bouwen van een flipperkast kost veel tijd en geduld. Je moet een ontwerp maken, materialen verzamelen, onderdelen bestellen, elektronica aansluiten, software programmeren, testen en debuggen. Dit kan maanden of zelfs jaren duren, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en beschikbaarheid. Een flippatronic flipperkast daarentegen is al klaar voor gebruik. Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten en te genieten van de duizenden flipperkasten die je kunt spelen¹².
  • Kosten. Het bouwen van een flipperkast is niet goedkoop. Je hebt veel materialen en onderdelen nodig, zoals hout, metaal, verf, verlichting, solenoïdes, transducers, schermen, speakers, knoppen, plunjers, gyroscopen, sirenes en nog veel meer¹. Bovendien heb je ook gereedschap en apparatuur nodig om alles te snijden, boren, solderen en monteren. Al deze kosten kunnen snel oplopen tot duizenden euro’s. Een flippatronic flipperkast daarentegen is veel voordeliger. Je kunt er al een kopen voor minder dan 7000 euro¹², inclusief verzending, garantie en service². Bovendien krijg je ook toegang tot een enorme bibliotheek van flipperkasten die je gratis kunt downloaden en spelen¹².
  • Kwaliteit. Het bouwen van een flipperkast vereist veel vakmanschap en precisie. Je moet ervoor zorgen dat alles goed past, werkt en er goed uitziet. Je moet ook rekening houden met de veiligheid en betrouwbaarheid van je flipperkast, vooral als het gaat om de elektrische bedrading en componenten. Een kleine fout of storing kan leiden tot schade of letsel. Een flippatronic flipperkast daarentegen is gemaakt door professionals die jarenlange ervaring hebben in het ontwerpen en produceren van virtuele flipperkasten¹². Ze gebruiken alleen hoogwaardige materialen en onderdelen die voldoen aan de Europese normen². Ze testen ook elke flipperkast grondig voordat ze hem verzenden om ervoor te zorgen dat hij perfect werkt².
  • Prestaties. Het bouwen van een flipperkast is niet alleen een kwestie van het samenstellen van onderdelen. Je moet ook de software programmeren die de flipperkast aanstuurt en de spellen draait. Dit kan erg complex en tijdrovend zijn, vooral als je geen ervaring hebt met coderen of emuleren. Je moet ook rekening houden met de compatibiliteit en optimalisatie van de software met de hardware die je gebruikt. Een flippatronic flipperkast daarentegen heeft al een krachtige computer ingebouwd die speciaal is afgestemd op het draaien van virtuele flipperkasten¹². Hij heeft ook een 49 inch 4K UHD speelveld met 120 Hz verversingssnelheid¹², wat zorgt voor kristalheldere beelden en vloeiende animaties. Bovendien heeft hij ook een volledige force feedback, transducers, sirenes, een 4e topper scherm, spel gestuurde ambient LED, ultrageluid met eersteklas subwoofer systeem en gyroscopische sensoren¹², die allemaal bijdragen aan een realistische en meeslepende flipperervaring.

Samengevat, er zijn veel voordelen om een flippatronic flipperkast te kopen in plaats van er zelf een te bouwen. Je bespaart tijd, geld en moeite, en je krijgt een flipperkast van hoge kwaliteit en prestaties die je meteen kunt spelen en waarmee je je nooit zult vervelen. Een flippatronic flipperkast is de beste virtuele flipperkast die je kunt vinden op de markt¹². Als je een echte flipperliefhebber bent, dan is dit de flipperkast voor jou.

Bron: Gesprek met Bing, 6/12/2023
(1) virtuele flipperkast 49″ 4K UHD FFB SSF 4 SCHERMEN flippatronic. https://madeforarcade.nl/product/virtuele-flipperkast-monster-49-inch-4k-uhd-ffb-ssf-4-schermen-120-hz/.
(2) virtuele flipperkasten met 49k UHD-schermen en force feedback. https://madeforarcade.com/nl/product-category/virtual-pinball-machines-with-49k-uhd-screens-and-force-feedback/.
(3) Flipperkasten Te Koop | 2dehands. https://www.2dehands.be/l/verzamelen/automaten-flipperkasten/.
(4) De beste flipperkast te koop bij Caféspelen Vlaeminck. https://www.cafespelenvlaeminck.be/nl/flipperkast-te-koop.
(5) PinTronic | Flipperkast en printplaat herstellingen. https://pintronic.be/.